Olisitko sinä Kuhmon edustaja tässä kansainvälisessä spoken word -kilpailussa?

Cities of Literature -verkoston Slamovision -lavarunokisa on pian täällä, ja Kuhmo etsii jälleen omaa edustajaansa. Olisitko se juuri sinä?

Kuhmon paikalliskisaa vietetään 14.10. klo 18 alkaen. Tapahtumapaikkana toimii Kaesan kotileipomon yläkerta – tervetuloa mukaan!

Mikä on Slamovision?

Slamovision on vuosittain järjestettävä, kirjallisuuskaupunkien isännöimä spoken word -kilpailu. Vuonna 2022 kisa järjestetään jo neljättä kertaa.

Tänä vuonna kisan isäntänä toimii edellisvuoden voittaja Nottingham City of Literature. Kilpailu käynnistyy, kun kirjallisuuskaupungit valitsevat asukkaidensa joukosta runoilijan, joka edustaa heitä itse kirjoittamallaan runolla. Kun voittaja on selvillä, kuvataan esityksestä maksimissaan 5 min mittainen, editoimaton video kisan viralliselle verkkosivustolle: https://cityofliterature.com.au/slam-o-vision/ lisättäväksi.

Kun kaikki kaupungit ovat valinneet runoilijansa, on arvioinnin aika. Jokainen kirjallisuuskaupunki kokoaa oman raadin, joka arvioi kanssakisaajien esitykset 1-10 -asteikolla. Tulokset selviävät 6.12. järjestettävän finaalilähetyksen päätteeksi. Finaali striimataan myös verkkoon, jotta kaikkien kirjallisuuskaupunkien yleisö pääsee seuraamaan kisan kulkua, ja jännittämään tuloksia yhdessä.

Kuhmon paikalliskisa:

Kuhmon kirjallisuuskaupunki-toimisto ja Kuhmon kaupunki järjestävät lokakuun 14. päivän iltana lavaruno-kisan, jonka voittaja edustaa Kuhmoa v. 2022 Slam-O-vision -kilpailussa. Tapahtumapaikkana toimii Kaesan kahvilan yläkerta. Ehkä juuri sinä voisit olla lavaruno-mestarimme?

Runon aiheen voi valita vapaasti, ja sen voi esittää millä tahansa kielellä – pääasia, että se on juuri sinun itsesi kirjoittama.

Tapahtuma on avoin sekä ammattikirjoittajille että omaksi ilokseen kynäileville runoilijoille, ikään ja taustaan katsomatta. Lämpimästi tervetuloa siis kaikille kirjoittajille! Huomioithan, että alaikäisten osallistujien kohdalla pyydämme vanhempien suostumusta videon kuvaamiseen.

Kansainvälisessä kilpailussa kisataan ennen kaikkea kunniasta ja Slamovision-mestarin tittelistä – unohtamatta yhdessä luovuudesta ja runoudesta iloitsemista. Kuhmon paikalliskisan voittajalle on kuitenkin luvassa pieni palkinto. Merkkaa siis kalenteriisi perjantai 14.10. klo 18, ja ota kirjoitusvälineet esiin! Seuraathan tiedotustamme, niin kuulet ensimmäisten joukossa lisää tapahtuman kulusta.

Kuvassa on on vaalea puupöytä. Sen kannella näkyy mikrofonia vasten nostettu vihreä-vaaleanpunainen, kasviaiheinen muistikirja, sekä valko-harmaa kahvikuppi.
Kuva: Kirjallisuuskaupunki Kuhmon toimisto_Ainali 2021

Esityksestä ja sen videoinnista

Esityksen enimmäispituus on 5 min., ja sitä voi elävöittää esimerkiksi fyysisen ilmaisun keinoin. Huomaathan kuitenkin, että erikoisefektit ja videon editointi on kiellettyä.

Mikäli runo esitetään muulla kielellä kuin englanniksi, on kuitenkin suotavaa lisätä englanninkieliset tekstitykset. Tähän, samoin kuin itse videon kuvaukseen, saa tarvittaessa apua Kuhmon kirjallisuuskaupunki-toimistolta.

Heräsikö mieleesi kysymyksiä kisasta? Ota rohkeasti yhteyttä, koordinaattorimme Aino auttaa mielellään – tavoitat hänet sähköpostitse osoitteesta cityoflitkuhmo@juminkeko.fi.

Julkaisemme pian lisätietoja tapahtuman yksityiskohdista. Seuraathan siis some-tiedotustamme, niin kuulet ohjelman tarkentumisesta ensimmäisten joukossa!