Olisitko juuri sinä Kuhmon edustaja kansainvälisessä Slam-O-Vision -runokisassa?

Olisitko juuri sinä Kuhmon runomestari, jonka itse kirjoittama ja esittämä lavaruno vie voiton v. 2023 Slam-O-Vision -kilpailussa? Kirjallisuuskaupunki-tiimimme järjestää paikalliskarsinnan 29.9. klo 18. Paikkana toimii Kaesan kahvilan yläkerta – lämpimästi tervetuloa mukaan niin kisaajille kuin yleisöllekin!

Mikä on Slam-O-Vision?

Slam-O-Vision on Cities of Literature -verkoston isännöimä, globaali spoken word -kilpailu, jossa kirjallisuuskaupungit ottavat toisistaan mittaa runouden keinoin. Mukaan lähtevät kaupungit valitsevat joukostaan runoilijan yhteisöään edustamaan. Kun valinta on valmis, kuvataan esityksestä video, joka lähetetään kisaa koordinoivaan kaupunkiin. Sieltä ne lisätään kisan omalle verkkosivulle, jossa kaikki kiinnostuneet voivat katsoa videot – sekä antaa äänensä omalle suosikilleen.

Tänä vuonna järjestäjänä toimii jo kaksi perättäistä kertaa voiton vienyt Nottingham City of Literature. Finaalia vietetään joulukuun alussa. Voittajalle on luvassa mainetta ja kunniaa, mutta paikalliskisamme voittajaa odottaa pieni palkintokin.

Mitä etsimme?

Haussa on yksi maksimissaan 3 min. mittainen, sykähdyttävä ja yleisön haltuun ottava lavarunoesitys. Aiheen voi valita itse: tärkein vaatimus on, että runo on esittäjän itsensä kirjoittama.

Lavarunous ja spoken word -runot eroavat hieman totutusta lausunnasta, sillä teksti ja esitys ovat molemmat tärkeä osa kokonaisuutta. Nyt saa leikkiä sanoilla ja kielen rytmillä, ja kokeilla erilaisia esitystapoja. Heittäytyminen ja rohkea ote runoteen on erittäin suotavaa – ja aina parempi, jos esitys kuvastaa jotain kuhmolaisuuden kannalta olennaista.

Olitpa kielen ammattilainen, innokas pöytälaatikkokirjoittaja, tai mitä tahansa siltä väliltä – tervetuloa mukaan! Voit myös osallistua ystävän kanssa, kunhan yhteinen esityksenne sisältää vain yhden runon. Kisa on avoin kaikille, ja toivomme näkevämme paikalla mahdollisimman laaja-alaisen joukon kisaajia. Alaikäiseltä pyydämme vielä huoltajan suostumuksen, sillä videot tulevat julkisesti netissä nähtäviksi.

Mistä löydän lisätietoja?

Tiedotamme kisan etenemisestä Kuhmo City of Literature:n somekanavilla ja verkkosivuilla. Slam-O-Visioniin ja edellisten kausien esityksiin pääset tutustumaan kisan verkkosivuilla: https://cityofliterature.com.au/slam-o-vision/.

Lisätietoja Kuhmon paikalliskisasta voit kysyä myös sähköpostitse – tavoitat tiimimme osoitetta cityoflit@kuhmo.fi käyttäen.

Lämpimästi tervetuloa – nähdään 29.9. klo 18!