Ukrainalaisen kirjallisuuden iltapäivä 24.2. klo 13-15

Kollegamme Milanon kirjallisuuskaupungissa kutsuivat meidät mukaan Reading for Odesa -projektiin. Sen puitteissa useat kirjallisuuskaupungit järjestävät kukin tahoillaan ukrainalaisen kirjallisuuden ympärille rakentuvan tapahtuman lauantaina 24.2. Mukana projektin toteutuksessa ovat Odesa Literature Museum ja Laboratorio Formentini per l’editoria. Projektilla osoitetaan tukea kriisitilan elävälle Ukrainalle, sekä tilanteen johdosta ovensa sulkemaan joutuneelle Odesan Kirjallisuusmuseolle.

Kuhmon paikallistapahtuma järjestetään Juminkeossa 24.2. klo 13-15. Toteuttajina toimivat Kuhmon kaupunginkirjasto, sekä kulttuurikeskus Juminkeko. Tapahtuma on osa Kuhmon City of Literature -ohjelmaa vuodelle 2024, jonka lisäksi se rytmittyy osaksi perinteikästä Kalevala-viikkoa.

Tilaisuus on kaikille avoin, ja maksuton. Tapahtumassa käytetään suomea ja englantia, ja se pyritään striimaamaan Kuhmo City of Literature:n YouTube-kanavalle kaikkien kiinnostuneiden nähtäväksi. Tervetuloa mukaan, niin paikan päälle kuin linjoillekin!

Illan ohjelma:

Tervetulotoivotus ja alkusanat: koordinaattorimme Aino Ainali

Avauspuhe: Kirjasto- ja kulttuuripäällikkö Hanne Heikkinen

Kirjaston kirjavinkit ukrainalaiseen kirjallisuuteen

Avoin keskustelu ukrainalaisesta kirjallisuudesta ja siihen liittyvistä muistoista, kera ukrainankielisten tekstiotteiden.

Päätös ja kiitokset.

Lisäksi luvassa on teetarjoilu.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Lämpimästi tervetuloa!