Kirjoituskilpailu 15-21 -vuotiaille, UNESCO Cities of Literature Network:in jäsenkaupungeissa asuville kirjoittajille

Viestinnän väline. Maailmankuvamme muokkaaja. Minuutemme osa, ja silta ihmisten välillä. Tätä kaikkea kielet ovat.

Vuonna 2023 Kuhmo juhlisti statustaan Suomalais-Ugrilaisena Kulttuuripääkaupunkina, ja nosti esiin tämän kieli- ja kulttuuriperheen perinteitä. Samalla vietimme viidettä vuottamme UNESCO:n Luovien Kaupunkien verkoston jäsenenä.

Näiden merkkitapausten innoittamana käännämme katseet kasvavaa verkostoamme kohti. Kuhmon kaupunki ja Kuhmon City of Literature -tiimi kutsuvat UNESCO Cities of Literature -verkoston nuoret kirjoittajat jakamaan kokemuksiaan äidinkielen merkityksestä. Juhlistetaan yhdessä kielten ja kulttuurien moninaisuutta!

Voittajalle on luvassa 400 € palkinto, ja mahdollisuus esittää teksti kuhmolaisessa kirjallisuustapahtumassa v. 2024 aikana. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet kirjoittajat palkitaan kirjapalkinnoin.

Lisäksi kilpailuun lähetetyistä teksteistä kootaan julkisesti esille tuleva näyttely.

Säännöt:

  1. Kilpailun kesto

Kilpailu on avoinna 5.2.-13.4.2024. Voittaja julistetaan viikolla 19, tai seuraavan viikon alussa.

Kilpailu on avoin 15–21-vuotiaille, UNESCO Cities of Literature Network:in jäsenkaupungeissa asuville nuorille. Jos et ole aivan varma, kuuluuko kotikaupunkisi verkostoon, voit tarkistaa asian Cities of Literature Network:in verkkosivuilta: https://www.citiesoflit.com.

Olitpa jo ensiteoksesi julkaissut, tai ensimmäistä kirjoituskurssiasi aloitteleva kynäilijä, tämä kilpailu on juuri sinua varten. Kirjoittajakokemuksen määrällä, koulutustaustalla tai muilla taustatekijöillä ei ole väliä, vaan tärkeintä on luovuutesi ja innostuksesi kirjoittamiseen. Tartu siis rohkeasti tilaisuuteen!

Kirjoita 800–1500 sanan mittainen, vapaamuotoinen teksti, jossa vastaat seuraaviin kysymyksiin:

Kirjoita tekstistä kaksi kieliversiota: yksi englanniksi tuomaristoa varten, ja toinen omalla äidinkielelläsi näyttelyssä esiteltäväksi. Toimita tekstisi osoitteeseen cityoflit@kuhmo.fi. Otsikoithan tekstin seuraavasti: oma nimesi, kotikaupunkisi, Jutun juuri – Root of the Chatter Writing Competition.

Liitä mukaan MS Word tai PDF -muotoinen tekstisi, sekä taustatietolomake. Jälkimmäisen saat ladattua tästä:

Luovuuden käyttö tyylin valinnassa on sallittua, ja suotavaa. Yllätä meidät!

Kertauksena edellisestä osiosta: kirjoita tekstistä kaksi versiota: yksi omalla äidinkielelläsi, ja yksi englanniksi. Jos englanti on äidinkielesi, voi äidinkieltä edustaa oma paikallismurteesi.

Pääpalkintona on 400 €, sekä mahdollisuus esittää oma teksti myöhemmin v. 2024 järjestettävässä kirjallisuustapahtumassa. Esitys toteutetaan verkkoyhteyden välityksellä. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneille on luvassa kirjapalkinto.

Kun voittaja on valittu, järjestäjät ottavat yhteyttä palkintosijoille sijoittuneisiin kirjoittajiin. Toimitustapa sovitaan henkilökohtaisesti.

Lisäksi kisaan lähetetyistä teksteistä kootaan julkinen näyttely.

Teksti voi olla hyvin vaikuttava, vaikkei kielioppi ihan täydellistä olisikaan. Etsimme ennen kaikkea vahvaäänistä kertojaa, joka ilmaisee ajatuksiaan koskettavasti. Tartu siis rohkeasti tilaisuuteen!

Lähettämällä tekstin tuomaristolle kilpailija myöntää Kuhmon kirjallisuuskaupunki-toiminnalle luvan tekstinsä julkaisuun julkisessa installaatiossa, sekä Kuhmo City of Literature:n viestintäkanavilla. Tekijät kuitenkin säilyttävät täydet oikeudet työhönsä, ja mahdollisesta muusta käytöstä neuvotellaan tapauskohtaisesti.

Jos jokin kohta säännöissä mietityttää, ei huolta. Ota yhteyttä Kuhmon kirjallisuuskaupunki -tiimiin: cityoflit@kuhmo.fi.

Kuinka käytämme henkilötietojasi?

Jotta kisa toteutuisi sujuvasti, pyydämme sinulta joitakin henkilötietoja, kuten ikäsi, nimesi ja yhteystietosi. Ei huolta, emme käytä näitä kaupallisiin tarkoituksiin. Emme myöskään jaa tietoja sellaisten kolmansien osapuolten kanssa, jotka eivät liity kilpailuun. Lisätietoja aiheesta löydät kilpailumme tietosuojalausekkeesta: