Markku Nieminen vierailee Novellikoukussa esittelemässä syksyllä ilmestynenn romaaninsa

Kuhmon kaupunginkirjaston syksyn lukupiirit ovat hyvässä vauhdissa, ja tänään perjantaina klo 14 järjestetään Novellikoukku -lukupiirin tapaaminen. Tilaisuudessa on vieraana kulttuurikeskus Juminkeon hallituksen puheenjohtaja ja kirjailija Markku Nieminen, joka esittelee hiljattain ilmestynyttä ”Kylä” -teostaan. Kirjan on kustantanut Juminkeko, ja se julkaistiin syksyllä 2021.

”Kylä” kertoo erään Vienan Karjalassa sijaitsevan kylän asukkaiden kohtaloista neuvostoaikana. Millaista oli elämä Vienassa vuosikymmeninä, jolloin rajan kiinni pysyminen rajoitti tiedon saamista Suomen puolelle? Kuinka vuosien varrella tapahtuneet yhteiskunnalliset muutokset heijastuivat tavallisten ihmisten arkeen? Markku Niemisen teos avaa näkökulmia näihin kysymyksiin. Taustalla on tositarinoita, mutta niitä on dramatisoitu teosta varten. Ihmiskohtaloiden kuvauksen lisäksi kirjan voi lukea myös vertauskuvallisesti, sillä ”Kylän” tarinoissa on nähtävissä Neuvostoliiton historia aina sen synnystä romahdukseen saakka.

Kirjan teksti noudattaa vienalaisten starinoiden tyyliä; lauseet ovat lyhyitä ja ytimekkäitä. Asiat kuvataan sellaisena, kuin ne ovat tilanteessa tapahtuneet. Tarinoissa ei kuitenkaan mennä lainkaan hahmojen ajatuksiin ja tunteisiin. Näiden hahmottaminen jää lukijan tehtäväksi, ja henkilökohtaiseksi sisäiseksi kokemukseksi.

Novellikoukku -lukupiiri

Novellikoukku -lukupiiriä on järjestetty Kuhmon kaupunginkirjastossa jo useamman vuoden ajan. Tänä syksynä tapaamiset järjestetään kerran kuussa perjantaisin, klo 14-15.30. Paikkana toimii Kuhmon kaupunginkirjaston luentosali

Tapahtumassa kuunnellaan ääneen luettuja novelleja, ja tehdään käsitöitä hyväntekeväisyyteen lahjoitettavaksi. Mukaan voi kuitenkin tulla pelkästään kuuntelemaan, vaikkei käsitöitä tekisikään. Tämän iltapäivän jälkeen seuraavat tapaamiset pidetään 26.11. ja 17.12.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Paikan päällä on myös kahvitarjoilu. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja Novellikoukusta ja muista kirjaston tapahtumista pääset lukemaan tämän linkin takaa: https://www.kuhmo.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/nayttelyt-ja-tapahtumat/